První ochutnávka z programu redneck mejdanu, který vypukne poslední květnový víkend na Konopáči.

Od spuštění předprodeje vstupenek, ubytování a parkovacích míst na sraz amerických aut a zároveň oslavy pátých narozenin Rádia Dixie už nás dělí jen pár hodin a to je přesně ta správná chvíle trochu poodhrnout oponu a podávat se, co vás a areálu východočeského kempu Konopáč u Heřmanova Městce čeká.

Volume doprava!

Jelikož Rádio Dixie je především o muzice, začneme představením kapel, která na Konopáči uslyšíte a uvidíte naživo.

Plzeňský rocker s modrou duší (nebo chcete-li bluegrassový démon se srdcem rockera) Míša Leicht hraje se svou kapelou Forehand hodně zbigbítovatělý bluegrass s cihlou na plynu a s výbornými českými texty, což je v našich luzích a hájích dost ojedinělá záležitost. Uslyšíte je v pátek stejně jako liberecké Bandoleros. Kdyby Quentin Tarantino někdy postavil kapelu, možná by zněla nějak podobně. Neuvěřitelné historky z vyprahlých plání, prolité tequilou a potem, čpící střelným prachem z upilovaných brokovnic a vysokooktanovým benzínem.

 

 

V sobotu začneme dixielandem. Kluci z kapely Black Buřiňos jsou nejen špičkoví muzikanti, ale tuhle muziku hrají fakt od srdce, protože je prostě baví. Neworleánská kutálka mezi cadillakama? Proč ksakru ne? Pak budeme pokračovat ostrou rockabilly jízdou a jméno kapely zatím neprozradíme. Ale bude to první liga. Večer pak nastoupí The Cell, špička domácího jižanského rocku, nic lepšího v současnosti v tomhle žánru u nás nemáme. Na DixieOnTheRoad ovšem vystoupí s unikátním programem, který nikde jinde neuslyšíte. Jako speciální host se mikrofonu a foukací harmoniky chopí Dominik Wallenfells, frontman legendární české southern-rockové kapely General Lee.

 

 

A hlavní hvězda? Neprozradíme! Dokud to nemám černý na bílým, tak mlčím jako hrob. Ale bude to echt řepácká prasečí country se špínou za nehtama a zesilovačema vytočenejma na max. Klip níže je pouze ilustrační. I když možná…

 

Vzhůru do bahna, dámy!

Samozřejmě program DixieOnThe Road nebude jen o muzice. Jednou z hlavních atrakcí by měly být zápasy lepých děvčat v bahně. Nemám na myslí bahno mravní (i když i na něj možná pozdě k večeru dojde), ale opravdové. Hnědé, správně mazlavé, všude zalézající a kluzké. V pátek večer vám naše profesionální Muddy Chicks předvedou, jak má takové bahenní zápasení vypadat a v sobotu už to bude na vás. Dostat do arény 8 dobrovolnic z publika by neměl být problém, až uvidíte ty ceny, jaké jsme připravili, tak pochopíte. Tak děvčata, máte o čem přemýšlet přes Vánoce, času na trénink máte dost a tady je nějaká inspirace.

 

Další podrobnosti a spoustu príma videoklipů najdete v plné verzi tohoto článku na webu RadioDixie.cz ZDE